Chattprogram och AI-genererad konst

Publicerat den Kategoriserat som företagslån, jämföra företagslån, Okategoriserade
foretagslån sana labs

Chattprogram och AI-genererad konst slår internet med häpnad, samtidigt som riskkapitalbolagen investerar miljarder. Mitt i AI-revolutionen står 26-årige Joel Hellermark. Hans bolag värderas nu till två miljarder kronor – och tar klivet över Atlanten.

Det har varit några händelserika månader för Joel Hellermark, grundare och vd på AI-bolaget Sana Labs. I oktober flög en grupp internationella riskkapitalister till Stockholm för att träffa honom. En av dem, en partner på amerikanska Menlo Ventures, kom att spela en nyckelroll.

– Han lämnade inte Stockholm förrän han hade ett påskrivet avtal. Det var två intensiva veckor, säger Joel Hellermark.

När SvD träffar honom i början av december har de sista detaljerna kring investeringen precis blivit klara. Mitt i techfrossan, där investerare blivit betydligt mer restriktiva med att öppna plånboken för tillväxtbolag, tar Sana Labs in drygt 350 miljoner kronor.

Riskkapitalbolaget Menlo leder rundan, och tar även plats i styrelsen. Värderingen landar på två miljarder kronor – en betydande ökning från 620 miljoner våren 2021.

Wiki

Sana Labs

Sana Labs AB grundades av VD Joel Hellermark 2016 och är ett Stockholmsbaserat SaaS Artificial Intelligence Company och den nuvarande globala ledaren inom utveckling och tillämpning av artificiell intelligens på lärande. Sana Labs erbjuder SaaS-produkter för att ge personligt lärande till miljontals elever runt om i världen.