Företagslån utan UC

företagslån utan uc

Kan man få företagslån utan UC? Jo det går.

Företagslån utan UC

Flera lånegivare marknadsför sig med att du kan ansöka om företagslån utan UC. Bokföringen kopplas istället upp digitalt.

Eftersom företagets bokföring kopplas upp online så ser kreditgivaren sundhetsgranden i företaget snabbt och kan avgöra kreditvärdigheten utan att ta en UC. Bokföringsunderlaget är det man istället använder.

Vad innebär lån utan UC i företagsvärlden?

Detta är ett kommunikativt sätt att visa att man ej vänder sig till UC för att bedömma ett företags kreditvärdighet. Oftast löser man detta med direktkopplingar till företagets bokföring och på så vis får en mycket ärligare översikt över företagets ekonomiska status.

företagslån till enskild firma

företagslån till enskild firma

Vad är en enskild firma?

En enskild firma (även kallad enskild näringsverksamhet) är en vanlig form av företag som är enkel att komma igång med och enkel att sköta. Den kräver inget startkapital, vilket har gjort enskilda firmor till den mest eftertracktade företagsformen i Sverige.

Enskilda firmor har, till skillnad från aktiebolag, bara en ägare som kallas för enskild näringsidkare. Anledningen till detta är att företagets organisationsnummer är detsamma som ägarens personnummer. Med andra ord är en enskild firma inte en juridisk person – vilket ett aktiebolag är – utan själva ägaren är den juridiska personen som är ansvarig för firman.

Detta innebär att du som enskild näringsidkare har personligt ansvar för firmans ekonomi och skulder. Om din firma till exempel inte kan betala tillbaka en skuld med eget kapital är det du som ägare som bär betalningsansvaret. Detta är extra viktigt att känna till om du planerar att ansöka om ett företagslån.