Game Theory – Liv Boeree och Lex Fridman

Publicerat den Kategoriserat som företagslån, jämföra företagslån, Okategoriserade
låna pengar till företag game theory liv boeree lex fridman

Ett 3,5 timmmar långt podsamtal mellan Liv Boeree och Lex Fridman med många vettiga insikter i. Varför spelar vi om pengar i poker men inte i schack? Varför vinner vissa i poker och andra bara har tur. Vad händer när turen tar slut? Vad kan företagare lära sig från poker och schack-spelande? Liv Boeree förklarar Game Theory genom att exemplifiera med sten, sax, påse.

Vad är Game Theory startar vid tidpunkt 3:10 in

Översatt transkribering:

Liv Boeree: Evolutionärt vet vi att om vi ser ett lejon springa mot oss så skulle vi inte ha tid att beräkna lejonets kinetiska energi om det är optimalt att gå åt det här hållet så vi reagerade bara.

Liv Boeree: Fysiskt är våra kroppar väl anpassade för att faktiskt fatta rätt beslut men när du spelar poker är detta inte något som du någonsin utvecklats till att göra och ändå befinner du dig i samma kamp eller flykt process.

Liv Boeree: Så det här en jätteviktig kompetens för att kunna utvecklas för att i princip lära sig att meditera i stunden och lugna sig själv så att du kan tänka klart.

Lex Fridman: Det här är ett samtal med Liv Boeree som tidigare var en av de bästa pokerspelarna i världen, även utbildad astrofysiker och nu en filantrop och mentor i ämnen som spelteori, fysik, komplexitet och livet i övrigt.

Lex Fridman: Detta är en Lex Friedman podcast och för att stödja den så kolla in våra sponsorer i beskrivningen och nu mina vänner här är Liv Boeree.

Lex Fridman: Vilken roll tror du att turen spelar in i poker och livet i övrigt, du kan välja vilken jämförelse du vill.

Liv Boeree: Ju mer du spelar desto mindre inflytande har tur eftersom desto mer data har du att tillgå och detta ger mer kvalitet i dina beslut och i dina strategier och det är detta som spelar roll.

Liv Boeree: För att svara på frågan om poker, det beror verkligen på om du och jag satt och spelade tio händer just nu, då kanske jag bara vinner 52 procent av gångerna, 53 procent kanske, men om vi spelade 10 000 st händer så vinner jag troligen över 98, 99 procent av händerna så det är en fråga om hur stort urval vi använder.

Lex Fridman: Och hur räknar du ut strategin över tiden spelstrategin som denna individ har eller bokstavligen spelar det ingen roll mot någon individ över tid

Liv Boeree: Mot någon individ över tid så blir den bättre spelaren eftersom de fattar bättre beslut så vad betyder det för att fatta ett bättre beslut. För att förstå de riktiga detaljerna i  poker behöver man förstå att poker är ett spel om matematik.

Liv Boeree: Det finns spelstrategier man behöver känna till, som Nashjämvikt, som är ja rätt så det finns dessa spelteori optimala strategier som du kan hålla dig till och ju mer du håller dig till dem desto mindre förutsägbar är du.

Liv Boeree: Jag har studerat spelet en hel del,  visserligen inte på några år, men när jag spelade hela tiden kunde jag studera dessa spelstrategiers optimala lösningar. Och sedan försöka applicera dessa strategier när jag spelade. Så skulle jag spela mot dig så  jag skulle göra det