Förbered företagen för krig

Publicerat den Kategoriserat som företagslån, jämföra företagslån, Okategoriserade
snabba företagslån förbered för krig

MSB Generaldirektör Charlotte Petri Gornitzkas

-“Krigsplacera eran personal”

-“Man måste vara medveten om att det kan finnas någon som vill skapa olyckor”

-“Nordstream 1 och 2 är väldigt viktiga varningssignaler. Till det kan vi lägga att i Norge har 13 turister gripits med drönare de senaste veckorna. Drönarna har använts för att kartlägga anläggningar. Vi behöver alla höja garden.”

-“Det finns en förväntan att man skall kunna upprätthålla sin verksamhet i händelse av krig. Hur planerar näringslivet för det?”

-“Näringslivet skall inte bara tänka Sverige. Nato kommer att innebäraandra perspektiv än enbart det nationella. Vi kommer vilja göra en nordisk-baltisk kurs, med utgångspunkt i vad ett natomedlemskap innebär”

-“Vi har avvecklat det civila försvaret. När man tittar på sakerna som måste fungera i höjd beredskap eller krig, då finns det förmågor vi behvöer arbeta med, därav de 27 miljarderna. Vi jömför oss gärna med Finland.”

-“Det är bättre att politiken uttalar hur man vill prioritera. Genom att sätta en ram sp kan vi anpassa investeringsbehoven efter den.”

-“Beroendet av näringslivet är stort och det är inte militärt, utan det är civilt.”

Wiki: MSB

MSB har ansvar för att stödja samhällets beredskap för olyckor, kriser och civilt försvar. Myndigheten bedriver även tillsyn av landets räddningstjänst, där brandförsvaret ingår. Ansvarigt departement är justitiedepartementet.