SEB-chefen ser kraftfull börsvändning framför oss

Publicerat den Kategoriserat som företagslån, jämföra företagslån, Okategoriserade
företagslån seb

Börsen ska fortsätta att falla, men när vändningen väl kommer nästa år blir den ”otroligt kraftfull”. SEB:s Fredrik Warg pekar ut bolagen som kan ta ledartröjan när börsen tar revansch.

”De kommer att ha ett fantastiskt år om det blir så här”, säger han om EQT.

SEB:s Fredrik Warg framhåller att även om aktiemarknaden har gått svagt så mår bankerna och de stora bolagen fortfarande bra. Det bäddar för en stark utveckling när ekonomin väl ljusnar.

”När vi har en vändning så blir den otroligt kraftfull. Många bolag kommer att gå bra. Vi har till exempel riskkapitalbolag, till exempel EQT, som kommer att ha ett fantastiskt år om det blir så här”, säger Fredrik Warg som också pekar på att fastighetsbolagen och teknikaktier kan tänkas ta revansch.

”Jag tror inte ett dugg på fastighetsbolag kortsiktigt, men det kanske händer något under första eller andra kvartalet som gör att det blir vinnarbranschen. I tekniksektorn, med till exempel Apple, ser det otroligt jobbigt ut just nu. Men i ett scenario där vi har en vändnig av konjunkturen och räntan går ned, då kommer Nasdaq (ett index som innehåller många teknikbolag, Di:s anm) att stiga kraftfullt.”