Fastighetsbranschen visar styrka

Publicerat den Kategoriserat som företagslån, jämföra företagslån
företagslån fastighetsbranschen

Fastighetsindex är klart starkare än breda index under börsårets första handelsdag.

Vid lunchtid på den första dagen för börsåret 2023 klättrade Stockholmsbörsen uppåt, men det var i tunn handel med marknaderna stängda i så väl New York som London.

Vid klockan 12.45 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 upp 1,3 procent till nivån 2.069. Aktier för blott 4,3 miljarder kronor hade då bytt ägare på Stockholmsbörsen. Ute på de ledande Europabörserna steg börsen i Frankfurt med 1,1 procent medan Parisbörsen syntes upp 1,6 procent. Londonbörsen höll stängt på måndagen.

Bland vinnarna syns fastighetsbolaget SBB, som stiger runt 5 procent. Därmed har aktien klättrat i kapp hela det fall som utlöstes av avskiljningen av Neobo.

Fastighetsindex var också klart starkare än breda index. Balder, Corem, Platzer och K-Fastigheter stärktes i liknande dignitet som SBB. Sagax var upp med 3 procent. Oscar Properties var dagens största vinnare med en uppgång i trakterna runt 20 procent. Under morgonen framkom att grundaren Oscar Engelberts bolag Parkgate köpt drygt 10,4 miljoner stamaktier i Oscar Properties, en affär som genomfördes den 27 december utanför handelsplats.